Taxatie

Of het nu gaat om diegene die uw woning wil kopen, de hypotheekverstrekker of de belastingdienst: ze hebben allemaal hun redenen om te vragen wat uw woning waard is. Een taxatie van uw woning geeft u daarop antwoord. De taxateurs van Bödeker Udema Makelaardij zijn zeer actief en ingewijd in de regio waardoor u kunt vertrouwen op een juiste taxatie.

Diverse geldverstrekkers accepteren niet zomaar elke taxatie, maar hanteren strikte regels. Bödeker Udema Makelaardij werkt met beëdigde makelaars/register­taxa­teurs volgens de regels van de NVM. Zo hanteren onze deskundigen bij taxaties het model NVM-­taxatierapport, dat door alle geldverstrekkende instellingen en de Natio­nale Hypotheekgarantie (NHG) wordt geaccepteerd. Tevens zijn wij aangesloten bij het NWWI, TaxateursUnie en TVI (Taxatie Validatie Instituut).

NWWI      Taxateursunie     TVI

Hoe gaat het taxeren in zijn werk?
Het is essentieel om de waarde van uw onroerend goed te kunnen taxeren. De marktsituatie kan namelijk per regio enorm verschillen en dat heeft weer invloed op de waarde van uw woning. Onze taxateurs beschikken niet alleen over een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van taxaties in deze regio, zij zijn ook continu op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen.

Wij zullen u altijd vragen wat het doel is van de taxatie, want dat leidt juist tot verschillende soorten waarden. Een verzekeraar praat bijvoorbeeld over de herbouw­waarde van een woning als u een opstalverzekering wilt afsluiten. De bank gebruikt de term executiewaarde, wanneer u een hypotheek nodig heeft. De belastingdienst praat weer over de ‘waarde in het economische verkeer’ en wanneer u een woning (ver) koopt vrij van huur en gebruik, spreken wij van de onder­handse verkoopwaarde.

Wanneer duidelijk is wat voor taxatie u nodig hebt, maken wij met u een afspraak om uw woning te taxeren. Het is dan wel belangrijk het eigendomsbewijs, de kadas­trale gegevens en liefst ook tekeningen van uw huis bij de hand te hebben.

Bij een taxatie letten wij onder andere op:

  • inhoud en oppervlakte
  • de staat van onderhoud
  • functionele indeling
  • de constructie, de gebruikte materialen en de kwaliteit ervan
  • mate van isolatie en energiezuinigheid
  • verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht
  • ligging en omgeving.

De taxateur van Bödeker Udema Makelaardij verricht tevens kadastraal onderzoek, kent het bestemmingsplan en houdt rekening met de marktsituatie. Alle bevindingen worden vastgelegd in het taxatierapport. Besef wel, als verschillende taxateurs dezelfde woning taxeren, kunnen de uitkomsten verschillen. Het gaat immers om een deskundige schatting.

Vraag hier uw taxatierapport aan >>

NWWI

Sinds juli 2009 bestaat in Nederland het NWWI. Het NWWI is het keurmerk voor woningtaxaties en bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur. Elke taxatie komt volgens duidelijke richtlijnen tot stand. De aangesloten taxateurs voldoen aan strenge voorwaarden.
Een NWWI taxateur kent de regio en levert een leesbaar, betrouwbaar taxatierapport. Daarnaast is de NWWI taxateur verplicht de taxatie goed te onderbouwen zodat duidelijk is hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Het NWWI heeft hiervoor een unieke werkwijze ontwikkeld: de taxateur toetst de waarde van de woning aan de hand van drie verschillende waardebronnen en geeft precies aan in welk opzicht de woning daarvan afwijkt. Dit wordt vermeld in een overzichtelijk en begrijpelijk rapport. Alle geldverstrekkers en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) accepteren het NWWI taxatierapport.

Klik op onderstaande button om meteen een NWWI taxatie aan te vragen.

NWWI

Persoonlijk, deskundig en actief! Dat is de kracht van Mijn Makelaar Bödeker Udema

Woning van de maand